EU domeenidest

EURid annab teada, et viimased Euroopa Liidu tipp-domeeni päikesetõusu perioodil edutult taotletud domeeninimed tulevad „vabaturule” 27. detsembril. Seni on need domeenid olnud reserveeritud staatuses. Domeenide vabastamine saab toimuma 27.12.2006 12.00 meie aja järgi (11.00 Belgia aja järgi).

Domeenide vabastamine toimub tavapärasest päev hiljem. Kui tavaliselt toimuvad domeenide vabastamised teisipäeviti, siis seekord on tähtaega päeva võrra edasi lükatud, sest 26. detsembril on EURid kontor suletud.

Kuna juba laekus temaatiline küsimus, siis täpsustagem: Vabanevad vaid need domeeninimed, millele taotleja ei ole Päikesetõusu Perioodil saanud EURid’lt kasutusõigust ja mis vaidlustusperioodi kestmise tõttu on seni olnud reserveeritud. Need domeenid, mis on reserveeritud Euroopa Liidu või Euroopa Liidu liikmesmaade poolt juba enne Päikesetõusu Perioodi algust ei vabane.

Zone.EU keskkonnas on võimalik vabanevatele domeenidele teha nn. back-order . Reserveeritud domeeninimele tellimust tehes saadetakse taotlus EURid süsteemi domeeni vabanemise hetkel. Kuna vabanevate domeeninimede taotlejaid on reeglina palju, ei saa me kahjuks garanteerida vabaneva domeeninime registreerimist just meie kliendi käsutusse.

Autor: Ardi Jürgens

Infotehnoloogia entusiast. Zone Media OÜ juhatuse liige.