EU domeenide meile kolimisest

Suur osa kasutusel olevatest EU domeenidest registreeriti avaliku registreerimisperioodi alguses, eelmise aasta aprillis/mais. See tähendab, et paljudel domeenidel on kätte jõudnud pikendamise aeg.

Kui te registreerisite eelmisel aasta aprillis EU domeeni mõne muu teenuspakkuja juures ja olete kaalunud teenusepakkuja vahetamist kodumaise vastu, siis tasub oma domeen Zone.EU keskkonda üle kanda just nüüd, enne domeeni aegumist, sest sellisel juhul toimub domeeninime ülekandmine ja aastaks pikendamine ühe tasu eest.

Kokkuhoid peitub järgmises nüansis: domeeninime liigutamine teenusepakkujate vahel on EURid poolt kehtestatud korra järgi tasuline teenus, mille käigus lähtestatakse (reset’itakse) domeeninime pikendamiskuupäev ja pikendatakse domeeninimi aastaks. Seega, kui pikendate oma domeeninime aprillis mõne muu teenusepakkuja juures ning kolite domeeni Zone.EU’sse näiteks juunis, siis hoolimata sellest, et olete käesoleval aastal maksnud EURid’le tasu kahel korral, kehtib teie domeen vaid järgmise aasta juunikuuni.

Author: Ardi Jürgens

Infotehnoloogia entusiast. Zone Media OÜ juhatuse liige.