Rehepaplus domeeninimede abil

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 192 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Hiljuti läbis meie põhjanaabrite IT uudiskanaleid teade Soomes tegutsevast ettevõttest, kes üliagressiivsete müügivõtetega heausksetele domeeniregistreerijatele asjatuid lisakulusid üritas tekitada.

Nimelt hakkasid ühel heal päeval domeeniomanikest ettevõtjad saama telefonikõnesid, mis hoiatasid asjaolu eest, et keegi tundmatu osapool on peatselt registreerimas ettevõtja .fi domeeninimele sarnast domeeni, kuid .com, .net või .org tippdomeenis. Selleks, et vältida domeeninime sattumist mõne kahtlase venna kätte, pakuti vastavat domeeni kohe registreerimiseks, kuid väga kopsaka hinnaga. Pakutud domeeninimede registreerimise hinnad olevat küündinud lausa 3500 krooni kanti.

Sellisest agressiivsest telefonimüügist pole Eestis veel kuulda olnud, kuid sarnase sisu ja tooniga e-kirju on .ee domeenide omanikud saanud kaugelt Aasiast ja Ameerikast.
Ühiseks nimetajaks on kõikidel juhtudel olnud ähvardus peatse domeeni registreerimisega kellegi teise poolt ning sellest tulenev vajadus kohe kiiresti reageerida.

Kui selline pakkumine peaks teile laekuma, siis võtke aeg maha ja mõelge, vajadusel konsulteerige teistega ja alles seejärel reageerige. Ehk suudate vältida hilisemat kahetsustunnet.

P.S. Tänane Äripäev Online kirjutab ühest humoorikast eestimaisest segadusest, mis puudutab apple.ee domeeni .

Kommentaarid

1 kommentaar
  • telefonimüüki jah mitte, aga e-postiga miskid imelikud kirjad hiinast on isegi mind tabanud (või oli see mõni tuttav… igastahes suht lähedalt)

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...