Django ja Ruby on Rails tugi Zones

margus
Jaga:

Antud blogipostitus on 185 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Kui otsid Django või Ruby on Rails-i hostingut, siis nüüdsest võid seda julgelt Zonest küsida.

Kuna tegemist on suhteliselt ressursinõudlike raamistikega, saame neid esialgu pakkuda vaid privaatserveris. Lisaks kipuvad nende raamistike peale loodud lahendused olema erivajadustega, mis võib tähendada serveri poole mitmesuguste lisamoodulite paigaldamist ning konfimist. Privaatserver võimaldab keskkonda paremini konkreetsele raamistikule sobivaks seadistada.

Rails-i paneme soovi korral tööle ruby 1.8.6-ga üle mod_passenger-i.

Serverisse on vaikimisi paigaldatud järgmised moodulid:

  1. actionmailer (2.1.1, 1.3.6)
  2. actionpack (2.1.1, 1.13.6)
  3. actionwebservice (1.2.6)
  4. activerecord (2.1.1, 1.15.6)
  5. activeresource (2.1.1)
  6. activesupport (2.1.1, 1.4.4)
  7. fastthread (1.0.1)
  8. gettext (1.93.0)
  9. haml (2.0.3)
  10. mislav-will_paginate (2.3.4)
  11. rails (2.1.1, 1.2.6)
  12. RedCloth (4.0.3)

Vastavalt soovile saab kasutada kas Rails 1.x või Rails 2.x-i.

Django paneme soovi korral tööle python 2.5-ga üle FastCGI.

Serverisse on vaikimisi paigaldatud järgmised pythoni moodulid:

  1. MySQLDB
  2. flup
  3. Django (1.0)

Kuna tegemist on esialgu beta-teenusega (loe: see on veidi toores), siis klient ise haldusliidese kaudu neid võimalusi aktiveerida ja seadistada ei saa. Vajalikud veebiserveri seadistused teeme kliendi soovil hetkel ise.

Huvi ja küsimuste korral tuleks kindlasti pöörduda aadressile development@zone.ee ning täpsustada üle majutatava rakendusega seotud erisoovid ja moodulid.

Kommentaarid

2 kommentaari
  • Igati lahe!

    Muuseas, te peaksite kaaluma ka virtuaalservereid xeni peal pakkumist veits odavamalt kui seda on privaatserverid. Üldiselt on ruby kogukonnas väga levinud VPS kasutamine ning soovitan ka ise soojalt kõigile neid, kes alustavad Ruby ja Railsiga tegutsemist.

    Igatahes jõudu ja jaksu ruby jooksutamisega.

    Jõudu,
    Priit

    PS, kui kellegil tekib ruby/railsi kohta küsimusi, siis kohalikke rubitajaid võib kohata Eesti oma ruby kommuunist http://ruby.ee

  • Virtuaalsete privaatserverite peale oleme mõelnud küll ja natukene ka nokitsenud, kuid täit arendusjõudu sinna taha hetkel veel pannud ei ole.

    Põhjuseid selleks on mitmeid, kõige olulisem on see, et me pole siin Eestis näinud seni korralikku nõudlust. Meilt näiteks uuritakse VPS lahenduste kohta keskmiselt korra kvartalis või isegi vähem. Lisaks oleme jälginud, kuidas üritajatel (näit ML) siin läinud on ja mulje on jäänud, et reaalsed nö “edulood” seni puuduvad.

    Kommertslahenduste (VMWare, XenSource) litsentsinduse hinnapoliitika ning kohati ka nendel platvormidel teenuse osutamise tingimused muudavad virtuaalmasinad kliendi jaoks kohati sama kalliks või kallimaks, kui reaalse privaatserveri rentimine.

    Vabavaralised lahendused nagu Xen, KVM jt on ennast alles positsioneerimas , RedHat (kelle Linuxi distributsiooni “derivaati” meiegi kasutame) teatas alles mõned kuud tagasi, et viskab Xen’i sisuliselt üle parda ja läheb üle KVM’ile.

    Kindlasti jälgime teemat jätkuvalt aktiivselt ning kui a) eksisteerib lõpuks reaalne nõudlus ning b) leiame, et mõni platvorm on _stabiilne_ ja kliendile soodne, siis midagi ehk ka sünnib.

    P.S. Ärge nüüd tormake Virtuozzot (OpenVZ) sovitama kõik, hoolimata sellest, et ma seda eelpool konkreetselt ei nimetanud, oleme sedagi testinud 🙂

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...