Domeenide kasutamisest Zones

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 164 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Seoses suure hulga EE domeenide registreerimisega tahaks natukene rääkida sellest, milline on domeenide registreerimisteenuse iseloom ja kuidas see teenus suhtestub näiteks serveriteenustega.

  1. Domeeni registreerimisteenus on sõltumatu teenus. Selleks, et registreerida Zone vahendusel domeeninime ei pea kasutama Zone serveriteenuseid.

    Näiteks .EE domeeni ümberregistreerijad, kelle senine teenusepakkuja pole hakanud registripidajaks, võivad edasi jääda kasutama oma senist serveriteenuste pakkujat, määrates peale registreerimist oma domeenile senise teenusepakkuja nimeserverid.

  2. Domeeni registreerimisteenus on täielikult automatiseeritud. Zone vahendusel domeeninime registreerimine toimub täiesti automaatselt ja domeen registreeritakse reeglina peale makse vastuvõtmist vaid mõne minuti jooksul. (Erandiks on vaid .FI domeenid)

  3. Domeeni parkimise eest Zone raha ei küsi.

    Iga domeeni registreerimisel tekitab Zone oma DNS serveritesse kirjed, mis tagavad domeeni säilimise ja vastavuse headele tavadele, kuid kuni klient domeeni reaalselt mõne serveriteenuse või DNS teenuse raames ei kasuta, mingit tasu peale domeeni registreerimise ja pikendamistasu ei rakendata.

  4. Zone virtuaalserverites on võimalik kasutada ilma lisatasuta mitut domeeninime.

    Virtuaalserver töötab põhimõttel, kus üks domeeninimi on primaarne, kuid virtuaalserveriga on võimalik siduda ka täiendavaid aliaseid.
    Nii on võimalik ühe lehekülje sisu ja e-posti aadresse siduda ära mitme domeeninimega, näiteks on võimalik minginimi.ee virtuaalserverile suunata ka domeenid minginimi.eu ja minginimi.com.

  5. Zones on aliaseid võimalik siduda ka virtuaalserverisse loodud alamdomeenidega, mis võimaldab ühest virtuaalserverist teenindada mitut veebisaiti.

    Suunates suvanimi.minginimi.ee alamdomeenile aliase suvanimi.ee saab kavalam kasutaja oma virtuaalserveri ressursse optimaalsemalt ära kasutada.

  6. UUS! Alates 5. juulist on meie domeenide halduskeskkonnas võimalik kasutada ka serveriteenustest sõltumatut DNS teenust. Aasta jooksul, ehk 5. juulini 2011 on DNS teenus kõikidele kasutajatele tasuta!

    Seni oleme DNS teenust pakkunud vaid serveriteenuste raames, kuid nüüd oleme selle välja toonud ka iseseisva lahendusena. Enam ei pea vaid DNS funktsionaalsuse saamiseks endale virtuaalserverit rentima.

    DNS teenus on kasutatav kõikide domeenide halduskeskkonnas registreeritavate domeenide juures, seda saab kasutada näiteks nii EE, EU kui ka COM domeeniga.

    Kõikides Zone serveriteenustes saab DNS teenus jätkuvalt eraldi lisatasuta sees olema

  7. UUS! Augusti lõpust/septembri algusest hakkab Zone sõsar Planet.ee toetama .EE, .EU, .COM jne domeene. Hinnatõusu oma domeeninime kasutamise võimalus endaga kaasa ei too, Planet.ee kasutajakonto jääb jätkuvalt maksma vaid 9 krooni kuus.

    Oma tegutsemisaastate jooksul on Planetist saanud eelistatuim veebimajutaja noortele, kes otsivad ka agressiivse hinnapoliitikaga teenusepakkujat, kes suudaks pakkuda tänapäevasel hulgal kettaruumi, e-posti ja MySQL andmebaasiruumi.

    Planet rokib nüüd aga veel kõvemini, sest alates uue kooliaasta algusest on Planet.ee keskkonnas võimalik kasutada suvalisi Zones registreeritud domeeninimesid.

    Planet saab ka osaks ZoneID universaalset kasutajatunnust kasutavast võrgustikust, tänu sellele saavad kõik Planeti kasutajad võimaluse Zone domeenide registreerimiskeskkonnast endale registreerida populaarsetes tippdomeenides domeeninimesid ja neid hiljem oma Planet.ee teenusega siduda.

    EE domeenireformi kontekstis tähendab see loomulikult, et kõik Planeti kasutajad saavad lisaks oma praegusele nimi.planet.ee ja nimi@planet.ee aadressile kasutusele võtta EE-lõpulise domeeninime.

Populaarsed postitused

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...