Otsime oma ridadesse programmeerijatest kolleege

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 147 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Töökuulutuse avaldamisega eelmisel nädalal käivitasime Zones protsessi, mille eesmärk on taaskord leida endi sekka julgeid ja teotahtelisi kolleege. Sellel korral tahame väljakutset pakkuda kahele programmeerijale.

Kuna paljude potentsiaalsete töökaaslaste jaoks võib kerkida küsimus, millega programmeerijad Zones üldse tegelevad, siis üritan tulevaselt tööpõllult veidi saladuskatet kergitada.

Esimene asi, mille algatuseks võiks välja öelda on see, et tarkvara arendamise teenust “majast välja” Zone juba aastaid enam ei paku. Tõsi, ettevõtte algusaastail mõningad huvitavad projektid välistele tellijatele tegime, kuid aja möödudes jäid need üha harvemaks ja juba mõned head aastad on see tegevussuund meie jaoks olnud möödanik.

Oleme keskendunud oma peamisele missioonile, pakkuda oma teenuste abil eraisikutele ja ettevõtetele lihtsaid, kiireid ja töökindlaid võimalusi informatsiooni edastamiseks ja töötlemiseks.

Meie programmeerijad teevad töid ettevõtte teistele allüksustele, et arendada ühiste eesmärkide täitmiseks vajalikke rakendusi. Nende poolt loodu jaguneb Zones üldjoontes kolme peamisesse kategooriasse: serveriteenuste, identiteediteenuste ja sisemiste tugiteenuste tarkvara.

Serveriteenuste tarkvara hõlmab selliseid tooteid nagu DataZone Server Platform ja DataZone Control Panel mis sisaldavad vastavalt kliente teenindatavatesse serveritesse paigaldatavaid programme ja liideseid serveriteenuste juhtimiseks.

Osa nende teenuste pakkumiseks kasutatavast tarkvarast on vabavaraline ja kohaldatud Zone teenustele vastavaks, kuid märkimisväärne osa sellest on meie ettevõttes sees kirjutatud.

Lisaks veebi- ja API liidestele, mis kõik sajaprotsendiliselt meil “majas” loodud, on mõned huvitavamad meie inimeste kirjutatud asjad näiteks: PHP/FastCGI protsessihaldur, varukoopiate tarkvara, postiloendite haldamise tarkvara, SpamAssassiniga ühilduv rämpsposti kontrollimise agent, turvalaiendused FTP teenusele, serverite tervisliku seisundi ning turvalisuse jälgimise tarkvara jne. Huvitavat ja unikaalset loomingut on palju, eelpoolmainitu tuli kõigest esimesena pähe.

Identiteediteenuste alla käivad meil domeenide registreerimisteenus ja DNS teenus, mida klientidele ühtses komplektis pakume. Tooted, mida nende teenuste osutamiseks arendatakse, on koondatud DataZone Registrar nime alla. Nende hulgas on näiteks veebipõhised liidesed domeenide registreerimiseks ja tippdomeenide registritega suhtlemiseks loodud tarkvara. Zone programmeerijate loomingut kasutab erinevatel hinnangutel oma domeenide haldamiseks 42-47% registreerijatest Eestis.

Meie tugiteenuste tarkvara hõlmab endas aga klientide identiteediga seotut (ZoneID), digiallkirjastamiseks vajalikke vahendeid ning programme, mis võimaldavad teenuste eest arveldamist, maksmist jpms.

On olemas ka potentsiaal uute kategooriate tekkeks. Näiteks käib täna veel serveriteenuste tarkvara alla Zone+ initsiatiivi tarbeks loodu, kuid näen sellel perspektiivi kerkida hoopis neljandaks kategooriaks kolme esimese kõrvale.

Tööpõld on lai ja väljakutseid jagub. Usun, et pakume tööandjana hea alternatiivi neile, kes ei hooli koodikombinaatide liinitööst või suurettevõttelikust bürokraatiast, aga sellegipoolest sooviks, et nende looming jõuaks sadade tuhandete kasutajateni.

Meie kollektiiv on küll väike, täna 20 inimest, kuid teotahteline. Senise koostöö tulemusena oleme kerkinud Eestis oma valdkonda selgelt juhtivaks ettevõtteks, kes teab, mis me veel paari lisainimesega ära suudame teha 😉

Programmeerimine käib meil muidu PHP ja C keeltes ning vanemad kolleegid aitavad hea meelega uued tulijad sisemiste standardite ja tavade osas pardale.

Kui keegi tahab programmeerija töö kohta Zones midagi küsida, siis teie küsimused on oodatud siia kommentaaridesse või aadressile cv@zone.ee

P.S. Ennetavalt olgu öeldud, et pakutava palga suurus sõltub tõesti eelkõige kandidaadist ja selgub alles peale meiepoolset elulookirjeldusega tutvumist ja vestlus(t)e läbiviimist.

P.P.S. Lisan siia lõppu ka kollaaži meie töökeskkonna piltidest.

Populaarsed postitused

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...