Kuidas PHP vanemad versioonid ka kiiremaks muuta

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 127 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

PHP rakenduste kiiruse mitmekordse parandamise võimalus on Zone virtuaalserverites nüüd ka PHP 5.3 ja PHP 5.4 kasutajatel.

Suve hakul kirjutasin sellest, et Zone virtuaalserveritele lisandus PHP versiooni 5.5 tugi. Täna on mul taas mitu head põhjust PHP kasutamisest kirjutada.

Esiteks kuulutati versioon PHP 5.5 juuni lõpus ametlikult stabiilseks. Zone serverites ongi kasutajatele juba välja pakkuda stabiilne versioon 5.5.0. Järgmise korralise uuenduse raames uueneb PHP juba värskeimale veaparandustega versioonile, milleks tänase seisuga on 5.5.1.

Teiseks oli toona juttu sellest, et PHP 5.5 sisaldab endas OPcache moodulit, mis võib muuta PHP rakendused senisega võrreldes kuni 3 korda kiiremaks.

Nüüd on meie tehnikaosakond loonud OPcache kasutamise võimaluse ka nendele, kes kasutavad PHP varasemaid versioone, nagu 5.3 ja 5.4 (Fast)CGI režiimis. See tähendab, et kõik Zone serveritesse lisatavad uued virtuaalserverid kasutavad vaikimisi nüüd OPcache kiirendust. OPcache lülitatakse vaikimisi sisse ka PHP režiimi vahetuse korral.

Olemasolevate virtuaalserverite omanikel, kes PHP režiimi vahetada ei soovi, on võimalus OPcache sisse lülitada oma virtuaalserveri juhtpaneelist Veebiserveri seadete alt.

PHP laiendused (OPcache)
OPcache sisselülitamine Veebiserveri PHP sätete alt.

Seda, kas OPcache töötab või mitte, saab kontrollida phpinfo() funktsiooni abil, mille väljundist peaks leidma alajaotuse, mis kuvab OPcache parameetreid.

OPcache töö kohta kohta täpsema info saamiseks on olemas tore tööriist ‘opcache-status’ skripti näol, mille saab alla laadida GIT repositooriumist aadressil: https://github.com/rlerdorf/opcache-status

OPcache staatuse ülevaade
OPcache staatuse ülevaade

OPcache kasutusse eraldatava mälu hulk hakkab sõltuma teenuspaketist, I paketil on see 64 MB, II paketil 128 MB ja kolmandal 256 MB.

P.S. Korralised uuendused/hooldused toimivad meil iga jooksva kuu esimese esmaspäeva varahommikul, ajavahemikul kell 01.00 kuni 06.00.

Populaarsed postitused

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...

Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Kuidas see platvorm on nii "nutikas" ja...

Zone Veebiakadeemia - lihtsad tööriistad kodulehega alustamiseks

blogi
Zone Veebiakadeemia uue hooaja värskeimas osas räägib Zone arendustiimi juht Ingmar kasulikest tööriistadest, mis aitavad sul hõlpsalt ja arusaadavalt...