30.11.2015 Post Mortem

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 100 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

noorus kirjutab

Lihtne on kirjutada katkestusest, mis “force majeure” kombel uksest sisse sajab, nagu seda on elektrikatkestus. Hoopis raskem on jagada mõtteid katkestusest, mille puhul kedagi teist süüdistada ei saa.

Et kõik ausalt ära rääkida nii nagu oli, siis esmaspäeval leidis Zone taristus aset rike, mis jättis pooleteiseks tunniks meie kliendid e-posti ligipääsuta ja mõjutas kohati ka teisi teenuseid.

Katkestus oli põhjustatud ühe meie olulise võrguseadme rikkest ja puudutas selle “layer 2” funktsionaalsust, ehk võimet kohtvõrgu tasandil suhelda.

Nagu ikka, oli asjasse segatud Murphy, sest järjekordse suurema võrguinvesteeringu tulemusena pidi veel käesolevas detsembris sellelt seadmelt konkreetne roll ära võetama.

Hea meel oli ka jälle tõdeda, et valdav osa meie klientidest on meeldivalt kannatlikud, heasoovlikud ja abivalmid, soovides meile kogu selle intsidendi vältel jõudu ja lootes koos meiega teenuste kiiret taastamist. Suur tänu teile.

Kui üritada tekkinud olukorras leida veel midagi positiivset, siis taas sai kinnitust asjaolu, et meie strateegia hajutada teenuseid ja võrku andmekeskuste vahel toimis. See piiras katkestuse ulatust märkimisväärselt ja tagas selle, et väga paljud teenused jätkasid normaalset tööd. Ka sisenevad e-kirjad võeti vastu teises andmekeskuses ja jaotati hiljem postkastidesse ilusti laiali.

Loodame jätkuvalt jääda ühte ritta nende teenusepakkujatega, kelle teenuskatkestused ületavad uudiskünnise seetõttu, et tegu on harukordse sündmusega.

Mida me sellest juhtumist õppisime? Palju. Tulemusena tekkinud märkmete nimekiri on pikk ja loodan, et selle tulemusena pean järgmiseid sõnu siia kirjutama harvem:

“Vabandage meid!”

Üks väiksematest asjadest, mis selle intsidendi tulemusena hoogu juurde sai, on Zone taristu staatuslehe avalikuks tegemine. Selle leiate edaspidi aadressilt http://status.zone.eu/, pange see endale järjehoidjatesse.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...