Redis annab professionaali veebile vunki

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 92 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

 

Redis logo

Jätkame kodulehe kiiruse parandamist võimaldavate vahendite lisamist klientide tööriistakohvrisse. Seekord on tegu maiuspalaga professionaalidele, sest Virtuaalserveri klientidele on saadaval Redis, maailma üks populaarsemaid NoSQL andmebaasimootoreid ja värskendavalt kirbe juurvilja nimekaim.

Redis võimaldab rakendusele luua täielikult serveri põhimälus asuva fantastiliselt kiire puhvri ehk ‘cache’, milles võib hoida objekte, mida on veebilehe kuvamiseks tihti vaja.

TL;DR – Zone lisab Redise toe, et saaksid oma e-poe või kodulehe kiiremaks teha. Redise lisamiseks Virtuaalserverisse on vaja klikkida vaid ühel nupul, juhendi selle leidmiseks leiad käesoleva postituse lõpuosast.

Redis on kiire, paindlik ja stabiilne tarkvara. Veebirakenduste kontekstis on selle peamised kasutuslood seotud võimalusega andmeid ülikiiresti kirjutada ja lugeda, mis on eriti oluline e-kaubanduse kontekstis.

Veel mõnd aega tagasi kasutati sarnaseks funktsiooniks Memcached nimelist jubinat. Kuna Redisel on viimase ees palju olulisi eeliseid, siis on kaalukauss kogu maailmas kaldunud viimase, kui kaasaegse ja täisverelise NoSQL andmebaasimootori kasuks.

Redise kasutamist toetavad läbi sisseehitatud toe või laienduste paljud populaarsed sisuhaldusvahendid ning e-kaubanduse platvormid nagu näiteks WordPress, Drupal, Magento jt. Kuna Redis on professionaali tööriist, siis ei pruugi selle kasutuselevõtt kõikidel platvormidel olla nii lihtsaks tehtud, kui näiteks Magentos.

Veebirakendused, mis Redist toetavad hoiavad seal tihti:

  • kasutaja sessiooni;
  • ostukorvi;
  • külastusajalugu;
  • ostusoovitusi;
  • tootekataloogi andmed;
  • analüütikat;
    jms.

Redise tugi on Virtuaalserveri klientidele olemas alates teenuspaketist II. Mälu on selles Redisele eraldatud 256 MB ja III paketis 512 MB.

Redise leiab “Minu Zone” keskkonnas asuvas Virtuaalserveri juhtpaneelis, alajaotuses “Andmebaasid/kasutajad”:

Mõne PHP rakenduse puhul võib olla vajalik ka Redise PHP laienduse sisse lülitamine:

activate_redis_php

Redis ja muud kasutuslood

Redisel on teisigi populaarseid kasutuslugusid, mis seotud kvantitatiivsete andmete kogumise, mõõtmise ja töötlemisega, aga ka kommunikatsioonikanalite loomisega erinevate süsteemide vahel (http://redis.io/topics/pubsub). Need erinevad aga puhverdamisest peamiselt selles osas, et nõuavad ka Redise andmete kettale salvestamise võimalust (‘persistence’), mida me hetkel veel ei paku.

Kui sul on huvi ‘persistence’ kasutamise vastu, sest sul on ägedaid mõtteid, kuidas tahaksid seda kasutada, siis anna meile neist teada, et saaksime Redise toe arendamise järgmises etapis sellega arvestada.

Populaarsed postitused

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...

Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Kuidas see platvorm on nii "nutikas" ja...

Zone Veebiakadeemia - lihtsad tööriistad kodulehega alustamiseks

blogi
Zone Veebiakadeemia uue hooaja värskeimas osas räägib Zone arendustiimi juht Ingmar kasulikest tööriistadest, mis aitavad sul hõlpsalt ja arusaadavalt...