Teeme postkastid suuremaks

Ardi Jürgens
Jaga:

Paras aeg on põrmustada pisikesi pehkinud paradigmasid, parandades põhimõtteid mille alusel veebimajutusteenuse klientidele e-posti pakume.

Umbes aasta tagasi kirjutasin siin Zone poolt kasutusele võetud unikaalsest e-posti platvormist, mille abil muutus meie vastav infrastruktuur töökindlamaks, turvalisemaks ja efektiivsemaks. Täna on samuti põhjust kritseldada olulisest muutusest, mille üheks võimaldajaks seesama platvorm.

Lühidalt, edaspidi saavad kõik meie klientide loodud postkastid juba vaikimisi olema neile teenuspaketis ette nähtud maksimumsuurusega. Teenuspakettide hind ja muud tingimused jäävad samaks, aga postkastide lisamine ja haldamine muutub lihtsamaks.

Lisaks saavad professionaalsed e-posti kasutajad enda käsutusse kaks uut, just neile sobivat postkastitüüpi, mis võimaldavad neile pakutavaid ressursse veelgi kasvatada. Virtuaalserveri teenuses vaikimisi sisalduvast postkastist eristab neid suurem andmemaht ja asjaolu, et see maht on individuaalne – see ei ole kuidagi mõjutatud veebimajutusteenusest ega avalda tollele mingit mõju.

Kõik uuel platvormil postkastid on kindluse huvides jätkuvalt kolmekordse liiasusega mitme andmekeskuse vahel hajutatud.

Miks me seda teeme?

Ajalooliselt oleme pidanud oluliseks, et klientidel oleks võimalik äärmise täpsusega oma ressursse lõppkasutajate, kes postkaste reaalselt kasutavad, vahel jagada. Selle mõtte juured peituvad ajastus, mil interneti eesmärk oli ühendada akadeemilisi organisatsioone – nende UNIX süsteemides olid kõik tudengitele ja teaduritele eraldatavad ressursid rangelt arvel ja kõik neile kulutatud sendid täpselt loetud. Kuna Zone sisekultuur tuleneb omal moel samuti sellest ajastust, oleme endale teadvustamata seda traditsiooni edasi kandnud.

Juba mõnda aega on siiski selge, et meie kliendid ei soovi enam tegeleda infotehnoloogiliste ressursside peenhäälestusega. IT vahendid on pilvetehnoloogiate arengu ja ühiskonna üldise heaolu kasvu toel muutunud odavamaks kui aeg, mis nende täpsele tuunimisele kuluks.

Seepärast olemegi täheldanud, et granulaarne postkasti mahu sättimine ei leia enam kasutust.

Viskame siis oma pehkinud põhimõtte ajaloo prügikasti. Edaspidi pole vaja virtuaalserverite haldajatel käia postkastide piirmäärasid arvutamas, jagamas ja seadistamas. Iga postkast saab vaikimisi endale täpselt teenuspaketis ette nähtud maksimumpiirmäära. Lisaks, kui postkasti kasutaja soovib midagi enamat, piisab vaid ühest lisaklikist ja väikese lisatasu eest voolab individuaalset andmemahtu juurde, nagu küllusesarvest.

Suure postkasti illustratsioon

Veel üks asi…

Suuremad postkastid esitavad loomulikult palju suuremaid nõudmiseid e-posti klientidele millega neid kasutada. Muuhulgas on ka see pannud meid tööle selles suunas, et arendada asendus tänasele Zone veebipõhisele e-posti kliendile. See pingutus on nüüd kandmas esimesi vilju, mis valmis lõppkasutajatele tutvumiseks ja aadressil https://webmail.ee on võimalik meie uue e-posti platvormi kasutajatel sellega vaikselt tutvust teha.

Uuest veebipõhisest e-posti lugemise kogemusest peagi veidi pikemalt.

Kui tahad kontrollida, kas oled Zone uue e-posti platvormi kasutaja, saad seda teha aadressil https://help.zone.eu/kb/e-posti-serverid/. Uuel platvormil klientidel on IMAP serveri nimeks imap.zone.eu.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...