Milline veebimajutusteenuse pakett mulle sobib?

Jaanus Putting
Jaga:

Kuigi Zone veebimajutusteenuse pakettide vahel valimine on tegelikult väga lihtne ja kasutaja saab teenuspaketti vajadusel alati ka muuta, siis on meie klientidel aeg-ajalt teenuse kohta küsimusi tekkinud. Käesolevas kirjatükis oleme kokku pannud enamlevinumad päringud ja loodame nendele nüüd vastuseid andes, et need aitavad sul kõige õigemat valikut kergemini teha.

Kas ma saan ühe veebimajutuspaketi piires majutada ka rohkem kui üht veebilehte?

Jah. Oletame, et oled registreerinud domeeni vanaraualadu.ee ning sidunud selle Zone veebimajutuspaketiga, mis näitab veebis mingit kindlat sisu. Nüüd registreerid veel aga domeeni keevitusnipid.ee, mida tahad näitama panna hoopis teistsugust sisu, aga ei soovi osta juurde uut virtuaalserveriteenust. Sellises olukorras saad vanarauladu.ee serverisse luua alamdomeeni keevitusnipid.vanaraualadu.ee ning panna domeeni keevitusnipid.ee nn. aliasena suunduma sellele alamdomeenile. Kusjuures külastaja brauseri aadressiriba näitab domeeni keevitusnipid.ee.

Selline lahendus võimaldabki ühe serveriteenuse piires tekitada lõputult alamdomeene, mis kõik näitavad veebis erinevat sisu. Alamdomeenide arv kõigis kolmes veebimajutuspaketis on piiramata.

Siiski tahaks tähelepanu juhtida ühele olulisele momendile seoses aliastega. Nimelt mida enam neid on, seda suurem on ka turvarisk virtuaalserverile tervikuna. Kahjustades üht aliastest võib pahalasel tekkida ligipääs kogu kliendi virtuaalserveris olevale ressursile. Selle vältimiseks soovitamegi iga eraldi domeeni riskide maandamise huvides siduda eraldi veebimajutuspaketiga.

Aliaste kohta saad huvi korral lähemalt lugeda siit.

Mitu e-posti kontot saan luua ja kui suur on üks postkast?

Individuaalse postkasti suurus sõltub valitud paketist. Kui paketis I mahutab üks postkast maksimaalselt 8GiB jagu kirju, siis paketil II on see maht 12GiB ning paketil III 16GiB. Kõiki neid pakette ühendab see, et postkastide üldarvule piiranguid seatud pole. Kui su postkast peakski hakkama täis saama, siis saadame sulle aegsasti meeldetuletuse ning seejärel on sul võimalus juba valida: kas muuta olemasolev veebimajutuspakett võimsama paketi vastu või võtta individuaalse e-posti tarbeks kasutusele hoopis Premium või Ultimate postkast. Nende puhul rakendub aga väike lisatasu, kuid need postkastid omavad individuaalset kettamahtu (vastavalt 50GiB ja 100GiB), mis ei sõltu veebimajutuse teenuspaketist.

Zone veebimajutusega kaasneva e-posti kohta saad lähemalt lugeda siit.

Kas Zone serverid on ka kiired ehk kui palju mu veeb kiiremaks läheb, kui teile kolin?

Serveriteenuse kiirustele oleme aastate jooksul väga palju tähelepanu pööranud ning teinud omaltpool kõik selleks, et meie kliendid saaksid oma veebide ja e-poodidega konkurentidele vaid tagatulesid näidata. Meeles tasuks kindlasti pidada aga seda, et hoolimata meie poolt parima teenuse nimel peensusteni tuunitud riist- ja tarkvarast, sõltub mistahes veebilehe kiirus paljuski ka sellest, kuidas on see kliendi enda poolt ehitatud ning optimeeritud.

Kuldreegel ütleb, et hea veebisait avaneb alla 1 sekundi, selle esileht jääb alla 1 megabaidi ja koosneb vähem kui 100st failist. Kui see tingimus on täidetud ning kodulehe tööd ei pidurda aegunud skriptid või kahtlased pluginad, siis töötab su veeb meie veebimajutuses nagu unelm.

Oma olemasoleva veebilehe kiirust saad sa soovi korral testida siin.

Kas ma saan Zone virtuaalserveris ka veebipoodi majutada?

Jah. Võimekus majutada ning jooksutada veebipoodi on olemas kõikides meie pakettides. Kuid ära unusta, et veebipoed on väga erinevad. Kui sinu turu-uuringud ja äri eelanalüüsid ütlevad, et sinu toodetele hakatakse potentsiaalselt tormi jooksma, siis tasub selleks valmis olla ning toetada oma veebipoodi kõige võimekama paketiga.

Kui sa aga veel ei tea, kui suuri rahvahulkasid su virtuaalne pood teenindama hakkab, siis saad seda julgelt eeltestida ka meie odavaima paketiga, kuid arvesta, et laivimineku järgselt on soovitav see üle tõsta vähemalt odavaimast järgmisele paketile. Taaskord – paketti saad igal hetkel ka muuta. Nii suuremaks kui ka väiksemaks.

E-poe majutamise kohta Zone veebimajutuses saad lähemalt lugeda siit ja siit.

Kas te olete pilves ehk mis asi on Zonecloud?

Jah ja ka sina hakkad seal olema, kui kasutad Zone veebimajutust. Zonecloud on justnagu „väline” kõvaketas sinu mistahes failide tarbeks ning sellele on ligipääs nii arvutist kui ka nutiseadmetst. Kõigil, kes kasutavad meie veebimajutusega kaasnevat e-posti, on automaatselt kaasas ka Zonecloudi konto.

Kui soovid Zonecloudi kohta rohkem teada saada, siis loe siit edasi.

Milliseid maksevõimalusi saan installida?

Zone veebimajutuse paketid võimaldavad paigaldada kõiki enimkasutatavaid maksevõimalusi. Kõik paketid toetavad pangalinke, krediitkaartide lahendusi aga ka näiteks PayPali, Apple Payd ja Google Payd. Soovitame konsulteerida mõne tuntuma digimakseid haldava ettevõttega nagu näiteks Maksekeskus, EveryPay ja Montonio ning leida oma veebile parim lahendus.

E-poele makselahenduste lisamise kohta on olemas põhjalik videojuhend siin.

Kas HTTPS’i saab ja kas sertifikaat on tasuta?

HTTPS ühendus ja tasuta Lets Encrypt sertifikaat on meil veebimajutuse hinna sees kõikides pakettides ning aktiveerimine toimub automaatselt niipea, kui meie juures avatakse virtuaalserveri pakett.

Loe lisa siit.

Millisel määral ja kuidas on mu andmed Zone serverites kaitstud?

Suhtume väga tõsiselt infoturbesse ning seda nii serverite kui ka isikuandmete tasemel. Oleme joondanud oma infoturbe põhimõtted standardiga ISO27001:2014
Meie veebimajutuse serverite tarkvara uuendatakse keskmiselt kord kuus, mis tagab serverite töökindluse ja tarkvara kaasaegsuse kliendi ressursside parimaks kaistmiseks.

Isikuandmete kaitse osas järgime Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrust 2016/679 (General Data Protection Regulation ehk GDPR).

Täpsemalt saad selle kohta infot siit.

Kas te arendate ja ehitate mulle veebi ka valmis?

Zone veebide arendamisega ei tegele, sest keskendume oma spetsialiteedile, milleks on serverimajutus. Kitsamale valdkonnale spetsialiseerumine annab võimaluse meil areneda väga konkurentsirohkes situatsioonis ning pakkuda pidevalt turule parima kvaliteediga veebimajutust, meili platvormi ja muid lisateenuseid, mis tagavad tõrgeteta infrastruktuuri töö, kus su veebid jooksevad.

Oleme koondanud meie partnerite lehele veebiarendajaid, e-turunduse, SEO- ja muid agentuure, kes tunnevad meie platvormi läbi ja lõhki ning oskavad selle peal arendada parimaid veebe ning pakkuda sulle ladusaimaid lahendusi oma veebi- või sotsiaalmeedianäo kujundamisel.

Leia endale parim koostööpartner või hakka ise Zone partneriks siin.

Aga mis vahe on virtuaalserveril ja domeenil? (Jah, seda küsitakse meilt endiselt.)

Kõige paremini selgitab domeeni ja serveriteenuse ehk veebimajutuse erinevuse ja omavahelise seose lahti lihtne võrdlus meie igapäevaelust: domeeninimi on nagu sinu telefoninumber ja serveriteenus on telefon. Tänu numbrile oled sa helistajale telefoni abil kättesaadav, ilma numbrita on aga telefon võrdlemisi kasutu. Sama on ka domeeni ja serveriga. Registreerides vaid domeeni on see sul lihtsalt kirjena meie süsteemis olemas, kuid kui sa soovid seda ka kasutama hakata ehk näidata oma veebilehte ja saata ning vastu võtta e-posti, siis tuleb domeen siduda serveriteenusega.

Millise paketi ma siis valima peaksin?

Enne paketi valimist tee endale selgeks, millised on su reaalsed vajadused ja ootused. Kui sa ise arendaja pole, siis konsulteeri kindlasti ka oma veebilehe arendajaga, kes aitab sul orienteeruda sinu vajaduste ning meie veebimajusteenuste poolt pakutavate võimaluste rägastikus.

Kui sul puudub varasem kogemus oma ärile kodulehe või veebipoe loomisel, siis oma esimese veebiprojekti käivitamiseks piisab täiesti paketist I. Äri, külastajate, mahtude ja nõudluse kasvades saad sa alati oma paketti vahetada suuremate ja veelgi rohkem ressurssi ning võimalusi pakkuvate teenuspakettide vastu.

Seega: mõtle küll suurelt, kuid alusta tagasihoidlikult.

Populaarsed postitused

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...

Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Kuidas see platvorm on nii "nutikas" ja...

Zone Veebiakadeemia - lihtsad tööriistad kodulehega alustamiseks

blogi
Zone Veebiakadeemia uue hooaja värskeimas osas räägib Zone arendustiimi juht Ingmar kasulikest tööriistadest, mis aitavad sul hõlpsalt ja arusaadavalt...