Üks üllatav teenus, mis Zonel seni puudus

Peeter Marvet
Jaga:

Antud blogipostitus on 95 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Tänu visionääride ettekuulutustele ootavad kliendid meilt pidevalt uudseid ja efektiivsust tõstvaid lahendusi – cloud, docker, bigdata, internet of things.

Enamus neist on laiema üldsuse – ja olgem ausad, ka mõnede visionääride – jaoks võrdlemisi raskesti mõistetavad ning kipuvad jääma pigem turundusloosungiteks. On aga üks lausa tarbijatele lähedane ja arusaadav valdkond: Asjade Internet ehk Internet of Things (edaspidi: IoT).

Meediast leiab igapäevaselt teateid meie ellu tulnud uutest nutikatest seadmetest – WiFiga veinipudel, mesh-võrku moodustavad lambipirnid, arvukad droonid jms. Turult on aga täiesti puudu nii terviklik IoT elutsükli haldus (ingl k lifecycle management) kui ka mitmed selle jaoks vajalikud komponent-teenused.

Eesti juhtiv interneti olelusteenuste (ingl k internet presence) pakkuja Zone Media OÜ on otsustanud selle virtuaalse vaakumi täita, tuues turule innovaatilisi vajadusi katva tooteseeriaga mida oleme oma skunkworks-tüüpi inkubaatoris ette valmistanud pea 3 kuud:

IoT hosting ehk Asjade Interneti majutus

Tegemist on lemmikloomahotelli-laadse teenusega, kuhu näiteks reisile minev või veidi omaetteolemiseaega vajav omanik saab tuua IoT seadmed proffide hoole alla.

Mitmed teadusuuringud on tõestanud, et üksinda koju jäetud nutiseadmed muutuvad neurootilisteks ja nõuavad omaniku naasmisel täiendavat tähelepanu korduva restartimise ja tarkvara paikamise näol. Seadmepsühholoogid on veenvalt tõestanud, et näiteks nutikal tosteril ilmnevad tavaliste tummade nuimikserite ja föönide keskele jäetuna esimesed depressiooni tunnused juba nädalaga.

Kõik hädad ei alga aga üksinduse-tundest – ka suure hulga nutiseadmetega kodu võib tekitada probleeme, kui alaealiste WiFi-lambipirnide mõttetu möla soliidsemate pereliikmete nagu televiisor ja külmkapp elu põrguks muudab.

tegelikult: RAM house by Space Caviar
Faraday-spa privaatsust soovivatele IoT nutiseadmetele

Zone IoT-majutuskeskus sai loodud kõigi nende erivajadustega arvestades ning kliendil on võimalik valida just tema seadmele sobilik teenuspakett:

“Klubi” – see on nagu põnnihoid või vanadekodu, kus sertifitseeritud adminnide poolt planeeritud tegevust ja garanteeritud netiühendust täiendab võimalus suhelda teiste omasugustega ning endalegi märkamatult omandada uusi oskusi, millega omanikku koju naasmisel üllatada.

“Spa” – meie turvalised faraday-puurid võimaldavad kõigile lemmikseadmetele täieliku privaatsuse, mis kasvava WiFi-reostuse tingimustes muutub üha väärtuslikumaks ressursiks. Mis saaks olla parem kui võimalus nautida rahu ja vaikust ajal, kui litsentseeritud hooldustehnikute vilkad näpud teevad täieliku detoxi sinu muutmälule ning värskendavad püsivara? Ainult meie “Spa+”, mis on nagu Oculus Rift IoT-seadmele: väikese lisatasu eest varustame faraday-puuri virtuaalset reaalsust pakkuva WiFiga, mis on vaba viirustest, häkkeritest ja tüütutest teenusetõkestusrünnetest!

“Golf” – piiramatuna tunduv rohelise vaipkatte ja ühtlaselt sumeda LED-valgustusega keskkond kõigile ringi vurada armastavatele seadmetele, näiteks robot-tolmuimejatele. Võimalus koristada täpselt nii palju kui süda ihkab – või siis tõmbuda vaikselt oma laadimisjaama, et rahulikult Twitterit lugeda. Aga see ei ole veel kõik – seiklusjanulisematele tolmuimejatele pakume eraldi piiratud territooriumil paketti “I Can Haz Golf”, kus nendega mängivad päris kassid!

Mõistagi on see kõik vaid Zone Media uue tegevussuuna vähimolelev toode (ingl.k minimum viable product), järgmises faasis on plaanis käivitada ka IoT krematoorium ning luua äpp, mis oleks nagu Asjade Interneti AirBnB või Uber, võimaldades täiendavat paindlikkust läbi jagamismajanduse fenomeni – miks lasta korteril, suvilal või garaažil tühjalt seista, kui sinna võib mõistliku tasu eest majutada teiste inimeste nutiseadmeid?

Hea lugeja! Millist hoolitsust vajaks Sinu nutiseade? Parimale kommenteerijale üllatuskingituseks faraday-puuri tee-see-ise komplekt iPhone jaoks!

Populaarsed postitused

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...

Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Kuidas see platvorm on nii "nutikas" ja...

Zone Veebiakadeemia - lihtsad tööriistad kodulehega alustamiseks

blogi
Zone Veebiakadeemia uue hooaja värskeimas osas räägib Zone arendustiimi juht Ingmar kasulikest tööriistadest, mis aitavad sul hõlpsalt ja arusaadavalt...