Uued tuuled Zone domeenihalduses

Ingmar Aasoja
Jaga:

Oleme lõpule jõudmas MinuZone haldusliidese põhjaliku uuenduskuuriga, millega kaasnevad mitmed kasulikud ja meie klientide virtuaalelu lihtsamaks tegevad featuurid. Täna keskendume neist domeenidega seotud arvelduse automatiseerimisele.

Suur osa domeenide kasutajatest pikendab oma domeeni kasutusõigust iga-aastaselt, seda sõltuma asjaolust, et toetatud registreerimisperioodid varieeruvad domeeniregistrites märkimisväärselt. Nii ulatuvad .EU ja .COM domeenide puhul näiteks vastavad perioodid ühest aastast kuni 10 aastani, aga meilgi populaarseid .LV ja .LT domeene on võimalik registreerida või pikendada maksimaalselt vaid aastaks.

Kuna ettevõtjatel on soovitatav oma kaubamärgid, ärinimed ning domeenid ära kaitsta nii olemasolevatel kui ka võimalikel tulevastel sihtturgudel, siis võib erinevate domeenide aegumise üle arve pidamine muutuda tülikaks. Seetõttu oleme Zones püüdnud teha võimalikult suurele osale klientidest domeenide pikendamise võimalikult lihtsaks:

  • teavitame klienti aegsasti sellest, et domeeni kasutusõigus on läbi saamas ja anname võimaluse seda domeeni kohe pikendada või loobuda meeldetuletustest
  • kui domeeni aegumise hetk jõuab lähemale, aga klient pole ise domeeni pikendanud või meeldetuletusest loobunud, siis koostame kliendile automaatselt domeeni pikendamiseks tellimuse ja arve ning saadame selle e-postiga kliendile; arve saab maksta mõne klikiga ja nii on domeeni pikendamine tehtud väga mugavaks.

Seda viimast, arve automaatset genereerimist oleme seni rakendanud peamiselt siis, kui kliendil pole pikendatavaid domeene väga palju.

Kuna Eesti ettevõtjad tegutsevad üha enam ka eksportturgudel, siis keskmise kliendi domeeniportfell meie juures üha suureneb ja vastavalt klientide soovile, lisame võimaluse rakendada arvete automaatset genereerimist ka nendele klientidele, kellel rohkem domeene.

Klientidel on nüüd võimalik ZoneID konto tasandil määrata, mida domeenide aegumisel tehakse, kas:

  • saadetakse domeeni aegumisteavitus; või
  • saadetakse domeeni aegumisteavitus koos automaatselt genereeritava arvega.

Uue haldusliidese kasutusele võtuga aktiveerime domeenide automaatse arve genereerimise neil, kel on portfellis kuni 19 domeeni. Kui portfellis on domeene rohkem, siis tuleb antud funktsionaalsus ise aktiveerida.

Kui soovid uut haldusliidest kasutusele võtta juba kohe ning domeenide uuenduse üldseadistust ennetavalt välja/sisse lülitada, saab seda teha juba nüüd MinuZone haldusliidese esilehel vajutades kastikest kasuta uut haldusliidest.

Seda, kas domeen kantakse automaatsele arvele või lastakse sel aeguda, saab klient seadistada iga konkreetse domeeni juures.

Loomulikult muudab uus haldusliides domeenide pikendamise mugavamaks ja lihtsamaks ka neile, kes automaatset arve genereerimist kasutada ei soovi või kelle portfell on keskmisest suurem. Soovi korral saab kogu oma domeeniportfelli uuendamisele märkida vaid mõne klikiga.

Uues haldusliideses on veel mitmeid kasulikke uuendusi, millest tuleb juttu juba järgmistes blogipostides.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...